Zamknij X Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacji zapisywanych w plikach cookies używamy w celach statystycznych oraz w celu dostosowanie strony do indywidualnych potrzeb
użytkowników. Możesz zmienić ustawienia dotyczące przechowywania oraz uzyskiwania dostępu do plików "cookies" w swojej przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę
na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki.

podwawelski.pl
Aktualnie jesteśAktualnie jesteś: Strona g?wna Podr?czny informator Bary i restauracje Nowe menu w krakowskiej restauracji Cosa Nostra Aktualnie jesteś
1 2 3 4 5
Błąd
  • XML Parsing Error at 1:85. Error 9: Invalid character
Strona g?wna Podr?czny informator Bary i restauracje Nowe menu w krakowskiej restauracji Cosa Nostra
Nowe menu w krakowskiej restauracji Cosa Nostra Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
piątek, 13 czerwca 2014 13:25

Cosa Nostra, restauracja po?o?ona na krakowskim Kazimierzu to po??czenie rodzinnej atmosfery z oryginaln? w?osk? kuchni?. Gdy szukamy prawdziwego klimatu Italii, wyznacznikiem jest z pewno?ci? niepowtarzalny nastrj i autentyczne smaki rodem z P?wyspu Apeni?skiego. W?a?nie z po??czeniem tych czynnikw zderzamy si? w Cosa Nostra, a zawsze u?miechni?ta obs?uga sprawia, ?e wraca si? tu z przyjemno?ci?.

Olbrzymi? atrakcj? tego miejsca jest w?oska pizza. Dopieszczana przez profesjonalnych pizzerw, wypiekana w opalanym drewnem piecem jest po prostu rewelacyjna. Szczeglnie polecana jest Prosciuto di Parma z szynk? parme?sk? i rukol? oraz Casena z pomidorkami cherry, ricott? oraz sosem pesto. Na uwag? zas?uguje te? Toscana z mozzarell?, szynk?, ?wie?ymi pomidorami oraz zielonymi ogrkami.

Aby urozmaici? proponowane Go?ciom w?oskie smaki Szef Kuchni Cosa Nostra - Jacek Krzy?ostanek w ju? na pocz?tku kwietnia zaproponowa? nowe dania. Przebojem okaza?a si? Pol?dwiczka wieprzowa z puree ziemniaczanocebulowym, podawana na cebulkach w sosie balsamicznym ze spaghetti marchewkowym. Olbrzymim powodzeniem ciesz? si? te? Kotleciki ciel?ce z szynk? parme?sk? i sza?wi? duszone w bia?ym winie, podawane na pieczonych ziemniakach i warzywach z wody. Z deserw warta grzechu jest Panna Cotta waniliowa na carpaccio z kiwi z dodatkiem wi?ni. Jak podkre?la pan Jacek podstawow? inspiracj? do zmiany by?a rwnowaga pozornie odmiennych smakw, ktr? go?cie restauracji ju? docenili.

Cosa Nostra Ristorante & Pub
ul. Dajwr 25, 31-052 Krakw
tel. +48 12 429 00 97, e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
www.cosanostra.krakow.pl

 
Reklama

Sonda

Gdzie w "semce" chcia?by? zamieszka??
 

Menu