Zamknij X Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacji zapisywanych w plikach cookies używamy w celach statystycznych oraz w celu dostosowanie strony do indywidualnych potrzeb
użytkowników. Możesz zmienić ustawienia dotyczące przechowywania oraz uzyskiwania dostępu do plików "cookies" w swojej przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę
na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki.

podwawelski.pl
Aktualnie jesteśAktualnie jesteś: Strona główna Podręczny informator Bary i restauracje Nowe menu w krakowskiej restauracji Cosa Nostra Aktualnie jesteś
1 2 3 4 5
Strona główna Podręczny informator Bary i restauracje Nowe menu w krakowskiej restauracji Cosa Nostra
Nowe menu w krakowskiej restauracji Cosa Nostra Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
piątek, 13 czerwca 2014 13:25

Cosa Nostra, restauracja położona na krakowskim Kazimierzu to połączenie rodzinnej atmosfery z oryginalną włoską kuchnią. Gdy szukamy prawdziwego klimatu Italii, wyznacznikiem jest z pewnością niepowtarzalny nastrój i autentyczne smaki rodem z Półwyspu Apenińskiego. Właśnie z połączeniem tych czynników zderzamy się w Cosa Nostra, a zawsze uśmiechnięta obsługa sprawia, że wraca się tu z przyjemnością.

Olbrzymią atrakcją tego miejsca jest włoska pizza. Dopieszczana przez profesjonalnych pizzerów, wypiekana w opalanym drewnem piecem jest po prostu rewelacyjna. Szczególnie polecana jest Prosciuto di Parma z szynką parmeńską i rukolą oraz Casena z pomidorkami cherry, ricottą oraz sosem pesto. Na uwagę zasługuje też Toscana z mozzarellą, szynką, świeżymi pomidorami oraz zielonymi ogórkami.

Aby urozmaicić proponowane Gościom włoskie smaki Szef Kuchni Cosa Nostra - Jacek Krzyżostanek w już na początku kwietnia zaproponował nowe dania. Przebojem okazała się Polędwiczka wieprzowa z puree ziemniaczano–cebulowym, podawana na cebulkach w sosie balsamicznym ze spaghetti marchewkowym. Olbrzymim powodzeniem cieszą się też Kotleciki cielęce z szynką parmeńską i szałwią duszone w białym winie, podawane na pieczonych ziemniakach i warzywach z wody. Z deserów warta grzechu jest Panna Cotta waniliowa na carpaccio z kiwi z dodatkiem wiśni. Jak podkreśla pan Jacek – podstawową inspiracją do zmiany była równowaga pozornie odmiennych smaków, którą goście restauracji już docenili.

Cosa Nostra Ristorante & Pub
ul. Dajwór 25, 31-052 Kraków
tel. +48 12 429 00 97, e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
www.cosanostra.krakow.pl

 
Reklama

Sonda

Gdzie w "ósemce" chciałbyś zamieszkać?